Monday, October 22, 2007

स्तायानर स्कूल, फिनलैंड के न्यूजलेटर से

ESPOON STEINERKOULU
ESPOON STEINERKOULUN KANNATUSYHDISTYS RY

KESKIVIIKKOTIEDOTE 6/2007-2008 19.9.२००७
Vibha Ranin teatteripaja koulullamme 24.9.–29.9.2007

Intialainen kulttuurin monitoiminainen Vibha Rani on tulossa koulullemme pitämään teatteripajaa peruskouluikäisille lapsille. Kaikki muutkin asiasta kiinnostuneet voivat osallistua pajaan.
Vibha Rani on muun muassa kirjoittanut palkittuja novellikokoelmia ja näytelmiä ja ollut tuomaristossa useissa teatterikilpailuissa. Lisäksi hän on mukana AVITOKO -nimisessä kulttuuri-instituutiossa, jonka tehtävänä on auttaa Intian vähäosaisia taiteen ja koulutuksen avulla.
Teatteripaja perustuu pitäjänsä mukaan kokeelliselle oppimiselle ja ideana on, että impulssit lähtevät lapsista itsestään. Teatteripajassa tehdään muun muassa jooga-, meditaatio- ja fyysisiä harjoituksia sekä harjoitellaan äänen käyttöä ja eleitä. Tarkoituksena on, että lapset luovat teatteripajan lopuksi oman esityksensä sunnuntaina 30.9. kaapelitehtaalla pidettävään Colours of India-tapahtumaan.
Teatteripaja on koulupäivän jälkeen ma 24.9.- pe 28.9. ja kestää kolme tuntia kerrallaan. Esimerkiksi klo 15-18 tai klo 16-19. Lisäksi lauantaina 29.9. on harjoitus ennen sunnuntaista esitystä Colours of India-tapahtumassa. Teatteripaja on osallistujille maksuton. Vibha Rani puhuu englantia ja tulee teatteripajassa toimeen ilman tulkkia.

Ilmoittautumiset Antti Haloselle osoitteeseen antti.halonen@espoonsteinerkoulu.fi.

Vibha Ranin kirje lapsille:

Rakkaat lapset!

Lämmin tervehdys ystävältänne Intiasta. Me tapaamme pian. Odotan innolla teidän tapaamistanne ja teidän kanssanne keskustelemista, leikkimistä ja teiltä oppimista. Tiedän, että olette kiinnostavia, lahjakkaita ja erittäin energisiä, siksi ajattelinkin tulla leikkimään energiallanne ja innostuksellanne. Te pidätte mielellänne hauskaa ja niin minäkin. Kun tapaamme leikimme yhdessä ja opimme jotain, jos vain haluatte.

Olipa kerran lapsi, joka oli tuhma niin kuin kuka tahansa lapsi joskus. Kerran eräs noita otti hänet kiinni ja aikoi surmata ja syödä hänet. Mutta poika olikin ovela ja pääsi pakoon ja tappoi noidan omalla kekseliäisyydellään. Haluatteko tietää tempun, jolla hän pystyi tekemään niin? Antakaa minun tulla luoksenne niin kerron teille.

Teatteripajassa on paljon hauskoja pelejä ja leikkejä, harjoituksia ja ennen kaikkea te rakkaat lapset olette siellä. Olen teidän kanssanne viiden päivän ajan. Jos haluatte olla teatteripajassa kolme, neljä tai viisi tuntia kerrallaan se on teistä kiinni. Me tapaamme 24.9. ja nautimme yhdessä teatteripajasta. Toivoisin niin, että 24. syyskuuta ja teatteripaja tulisivat mahdollisimman nopeasti, että voisin olla pian teidän kanssanne.

Rakkain terveisin ystävänne
Vibha Rani

No comments: